+32 (0)3 221 15 65

Not only a brand but also a way of doing business

Tony Goetz NV is een toonaangevende speler in de edelmetaalindustrie.
Het familiebedrijf is opgericht door Antoine ‘Tony’ Goetz in 1984. Al 35 jaar lang dankt Tony Goetz haar reputatie aan een onberispelijke service bij het verhandelen van edele metalen aan de hoogste kwaliteit.
Naast trading en analyse verwerken wij alle edele metalen in eigen huis.

Onze liefde voor het vak steunt op vier pijlers:

// ONZE BELOFTE

TRANSPARANTIE

DUURZAAMHEID

VEILIGHEID

MENSELIJKHEID

TRANSPARANTIE

DUURZAAMHEID

VEILIGHEID

MENSELIJKHEID

// TRANSPARANTIE

 

Open en eerlijke communicatie staan voorop, zeker wat betreft de oorsprong van de grondstoffen.

Tony Goetz verbindt zich ertoe om enkel grondstoffen aan te kopen van legale en duurzame oorsprong. Onder geen beding zullen er goederen worden aangekocht die bijdragen aan de schending van mensenrechten of afkomstig zijn uit conflictgebieden.

Hiervoor hanteren we een we een strikte ‘Supply Chain Policy’ met duidelijke richtlijnen betreffende milieu, gezondheid, mensenrechten en AML & CFT.

Deze policy volgt de visie van het Responsible Minerals Initiative en de OECD Guidance for Responsible Supply Chains on Minerals from Conflict-Affected and High-Risk Areas.

Tony Goetz onderhoudt due diligence processen om de naleving van de Supply Chain Policy door zijn leveranciers te verzekeren. Bovendien wordt alles gesuperviseerd door ons compliance departement in samenwerking met externe legal adviseurs.

// DUURZAAMHEID

 

Door onze jarenlange expertise kunnen we duurzaamheid en efficiëntie garanderen doorheen het totale verwerkings- en productieproces.

Tony Goetz is expert in het recycleren van goud en andere edelmetalen.
Met de grootste kennis verwerken we alle hoogwaardige materialen, zoals bijvoorbeeld oude juwelen. Daarnaast wordt ook laag edelmetaalhoudend materiaal, zoals bijvoorbeeld werkbankafval, zo efficiënt mogelijk gezuiverd en verwerkt.

Tony Goetz investeert voortdurend in de laatste nieuwe methodes en installaties. Zo is onze affinage afdeling volledig PLC-gestuurd.

De gebruikte zuren worden geneutraliseerd en opnieuw hergebruikt.

Onze hoogwaardige waterzuiverings- en luchtzuiveringsinstallaties zorgen tevens voor gezuiverd water en gerecupreerde dampen.

De laatste jaren werd er ook sterk geïnvesteerd in het maximaal dempen van het geluid.
Op deze manier hoopt Tony Goetz ook zijn steentje bij te dragen aan het milieu.

// VEILIGHEID

 

De veiligheid van onze werknemers, klanten en goederen primeert.

Ons productieproces bestaat uit verschillende stappen. Steeds wordt de veiligheid van de medewerkers en het product gegarandeerd. Dit gaat van een gesloten en gecontroleerde verwerking van de grondstoffen tot de gespecialiseerde opleiding van alle werknemers.

Klanten kunnen hun goederen discreet afleveren in een sterk beveiligde omgeving, voorzien van interne bewaking en veiligheidscoördinatie.

Onze medewerkers zullen de goederen vervolgens een unieke referentie toekennen, waarmee elke stap doorheen het productieproces geregistreerd en opgevolgd wordt. We bieden onze klanten op deze manier de zekerheid dat ze op een veilige en geruste manier met Tony Goetz zaken kunnen doen.

// MENSELIJKHEID

 

Als familiebedrijf zetten we graag onze schouders onder tal van initiatieven met een maatschappelijk doel.

Tony Goetz steunt verschillende scholen. Zo zijn we al jarenlang sponsor van een juweliersschool in Antwerpen. Niets is zo mooi als het vakmanschap van een juwelier. We vinden het dan ook enorm belangrijk dat deze pure ambacht wordt doorgegeven van generatie op generatie.

Ook trachten we ons steentje bij te dragen door het steunen van projecten die zorgverlening bieden aan mindervalide en kansarme kinderen. Dit doen we zowel in binnen- als buitenland.

// CONTACT

Gegevens
Jacob Jacobsstraat 58
2018 Antwerpen
+32 (0)3 221 15 65

Openingsuren:
Van maandag - vrijdag: 9u - 16u30
Gesloten tijdens het weekend en op feestdagen

Privacy policy

4 + 1 =